voorstelling

Op 7 april 2011 opende lokaal dienstencentrum “Omikron” de deuren.
Het lokaal dienstencentrum leunt aan bij het Woon-en Zorgcentrum Floordam en is gehuisvest in de Vanheylenstraat 71 te Melsbroek. Het is een ontmoetingsplaats voor de inwoners van Steenokkerzeel, Perk en Melsbroek.
Er werd gekozen voor de naam “Omikron” omwille van de symbolische betekenis. Omikron is de 15de letter van het Griekse alfabet dat in totaal 24 letters telt. Omikron bevindt zich dus over de helft van het alfabet maar zeker nog niet op het einde (= de Omega): in een lokaal dienstencentrum komen voornamelijk bezoekers die zich over de helft van hun leven bevinden maar zéker nog niet tegen het einde! De “O” staat ook voor de  levenscirkel èn de cirkel waarbinnen elke gebruiker zich goed kan voelen. In de naam is er geen verwijzing naar één van de deelgemeenten: Omikron richt zich tot Groot-Steenokkerzeel.  
Omikron zal enerzijds informatieve, recreatieve en vormende activiteiten aanbieden. Een cafetaria maakt dat je op informele manier contacten kan leggen of rustig de krant kan komen lezen.
Voor het organiseren van voordrachten, workshops en cursussen zal Omikron samenwerken  met bestaande organisaties. Het lokale dienstencentrum wil aanvullend zijn op het aanbod van bestaande initiatieven.
Anderzijds wil Omikron partner zijn in de thuiszorg. Elke middag kan men terecht voor een warme maaltijd aan de prijs van 6 Euro. Samen eten is zoveel gezelliger dan alleen! Wel 1 week op voorhand reserveren. Men kan bij onze infobalie terecht voor allerlei informatieve vragen. We helpen je zelf verder of verwijzen je naar de betrokken instanties.
Het lokaal dienstencentrum  voorziet in hulp bij activiteiten uit het dagelijks leven: hygiënische zorgen, boodschappen, buurthulp,… . 
Ook hier zal er samengewerkt worden met bestaande instellingen.


background photo